Andullatietherapie

andullatie

Wat is andullatie?
Andullatie is een niet-medicamenteuze, compleet pijnloze methode die via de massagematras veel klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. De ontwikkeling van de andullatietechnologie is gebaseerd op de onderzoeksdata gepubliceerd door buitenlandse (UK, China, Italië, Duitsland, Canada, Spanje, Nieuw-Zeeland, USA, Zweden) en ook Vlaamse Universitaire instellingen (VUB, RUG, KUL).

Gedurende de massagesessies van 15 à 30 minuten met andullatie ervaart de patiënt zowel infrarode warmte als volledige mechanische lichaamsvibraties welke biologische resonanties opwekken.

Infrarode lichtbronnen worden gebruikt om pijn, ontstekingen en oedemen te bestrijden. Er is een wisselwerking tussen de infrarode lichtstralen en het metabolisme in de energieproducenten van de cellen waardoor er meer energie wordt aangemaakt.

Al onze lichaamscellen ervaren continue biologische resonanties. Deze resonanties zijn nodig zodat alle cellen van het lichaam en dus het lichaam zelf goed zouden kunnen functioneren. Tijdens een andullatiesessie worden deze resonanties versterkt. De invloed van de verschillende frequenties varieert in functie van de biologische karakteristieken van elk lichaamsorgaan want elke frequentie van trillingen heeft telkens invloed op een ander orgaan. De miljarden energieproducenten in onze cellen, reageren op de mechanische trillingen door meer energie te produceren waardoor ook de cellen onderling beter communiceren en ons lichaam van energie voorzien.

De vibraties hebben ook invloed op onze hersenen. Er treedt een betere feedback op van het lichaam alsook een verhoogde hersenactiviteit waardoor men zich na de andullatie ontspannen voelt.

De bestaande veiligheidsnormen, die werden opgelegd door strenge Europese en internationale instanties, worden gerespecteerd. De trillingsfrequenties vertoonden nog nooit neveneffecten.

Om de klachten van een chronische aandoening onder controle te houden, moet de andullatie regelmatig worden toegepast. Net zoals men bepaalde medicatie, spuiten of behandelingen regelmatig zou moeten onderhouden.

Zoals bij de vele bestaande behandelingen zal ook andullatie de oorzaak niet wegnemen of niets genezen, maar het zal wel helpen de klachten te onderdrukken.

Wie en waarom?
Chronische pijn wordt wereldwijd als het 6de belangrijkste gezondheidsprobleem aanzien en er bestaat nog steeds geen definitief genezingsproces.

Andullatietherapie wordt vooral gebruikt voor chronische (pijn)patiënten: Chronische klachten zijn klachten die minstens drie maanden aanhouden en frequent opnieuw optreden.

Ondanks alle mogelijke tussenkomsten bestaan er vandaag nog steeds geen behandelingsmethodes, medisch of paramedisch, die uw chronische lasten snel en blijvend kunnen verminderen of doen verdwijnen. Zolang de onderliggende oorzaken niet te genezen zijn, blijven er voor de rest van ons leven klachten bestaan. Om deze reden is het noodzakelijk chronische pijnen dagelijks te bestrijden om zo de dagelijkse klachten te verminderen en de levenskwaliteit te verhogen.
Tevens wordt het ook toegepast bij mensen met: Ook als recuperatie na het sporten is andullatie toepasbaar.
Andullatietherapie kan een oplossing zijn omdat het zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie, een verbeterde werking van het lymfesysteem en een toename van energie.

Toepassingsgebieden
Het toestel omvat onder andere volgende programma's:

Dieptewerkende spierandullatie:
Verzachten van spierpijn en krampen, bevorderen van het lichamelijk welbevinden, stimulatie van de stofwisseling.

Stimulatie van het lymfesysteem:
Zorgt onder andere voor de stimulatie van de lymfestroom en de ondersteuning van de veneuze terugstroom.

Stimulatie van de voetreflexzones:
Tegen doorbloedingsstoornissen in de onderbenen en de voeten, verzachten van pijn.

Programma's bij rugklachten:
Bij (chronische) rugklachten en verhardingen in de rugspieren, ischiasklachten.

Ontspanning van de nek:
Bij spanningshoofdpijn, migraine en gespannen nekspieren, ook bij schouderpijn.

Gewrichten mobiliseren:
Bij gewrichtspijnen, artrose, reuma en osteoporose.

Powernap:
Vermindert stress, ontspant onmiddellijk.

Stofwisseling activeren:
Stofwisselingsprocessen worden geactiveerd, tegen spijsverteringsstoornissen, ter behandeling van gezwollen benen.

Recuperatie na het sporten:
Sneller herstel na het sporten, verzachten van spierpijn; ondersteunt de afbraak van metabole eindproducten.

Fybromyalgie, CVS, spasmofilie:
Verzachten van spierpijn en krampen, heeft een positieve invloed op het autonome zenuwstelsel.

Bloedsomloop stimuleren:
Ondersteunt de bloedsomloop op een positieve manier.

Slaapstoornissen verhelpen:
Helpt om alledaagse spanningen af te bouwen en vermindert doelgericht slaapstoornissen.

terug